dimarts, 2 de juny del 2009

3r CONCURS JUVENIL D'HISTORIETA




Institut Català de Serveis a la Joventut (Generalitat de Catalunya).
"Tiratge: 22.000 exemplars, 20.000 dels quals han estat encartats dins el nº44 de la revista "Cairo" (Norma Editorial)"
Jurat: Joaquim Auladell, Jesús Blasco, Antoni Guiral, Marià Hispano, Albert Jané, Enric de Manuel (Enrich), Joan Navarro, Josep Toutain i Joso.
Detall del cartell (1986)
Segona pagina de la polèmica historieta escrita i dibuixada per David Parcerisa (El Gat). Tercer Premi de la 2ª Categoria (18 a 25 anys).
Portada del quadern editat.

2 comentaris:

Parce ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Parce ha dit...

Era el primer concurs d'una certa importància, que un servidor quedava entre els tres primers dels participants d'aquell concurs d'Historietes.

El premi va resultar ser un malsomni, enlloc d'una alegria,la veritat és que no esperava guanyar ni tan sols el tercer premi.

Vaig flipar moltissim quan vaig llègir pels diaris el meu nom seguit del "Se le aplicará la ley Antiterrorista", .... Huala !! a la meva familia més propera que ho va portar fatal, se l'hi va caure el món a terra,i en vers de donar-me suport o animar-me, vaig tenir que ser jo qui els animés a ells, la meva sogre i la seva mare es van posar a la meva contra, la meva companya de llavors, per sort em va fer costat, però perquè m'estimava, no perquè estigués molt a favor meu.

Tot i aquell enrenou que com he dit, va sortir per tots els diaris, i mitjans de comunicació, NO va passar res, i NO em van aplicar cap llei Anti-Terrorista ni tampoc vaig pagar cap multa.

El jurat del concurs que era del bo i millor de cada casa de la Historieta Gràfica de la Catalunya d'aquell temps, després del concurs
em va tancar bastant les portes, tot i que no va ser explicita i clarament, però tampoc em van fer cap proposta i estaven molt passius davant les meves iniciatives.

Josep Toutain va publicar-me una Historieta d'una possible sèrie, a la revista "TOTEM El Comix", però la cosa no va acabar gaire bé, per culpa d'un atac de prepotència del senyor Toutain,(que al cel sigui, si que existeix cap cel)i que explicaré en un altre dia, per tant tot es va quedar en una Historieta aillada.

Personalment vaig acabar molt decepcionat del Jurat, i el que semblava que seria una llarga i profitosa carrera d'Historietista, plena d'Alegries, sobretot després d'aquell ensurt del concurs, doncs no va resultar ser així, el món de l'Historieta estava tocat (o això deien, els grans professionals), i no hi havia espai per tothom, i molt menys per un nouvingut com ara jo.

Què hi farem, ... Les meves ambicions historietistes es van anar perdent , quan hi penso la de coses que podriem haver fet, em poso a suar i a respirar neguitosament!! Una Llàstima, després de tant de temps!!