dijous, 23 d’abril de 2009

A JOSEP GALVEZ

Ahir mateix va sortir una pàgina de publicitat a color al diari "Avui" amb 10 portades de tebeos de Glénat.
El texte deia simplement Còmic en Català. O Manga en Català. Segons com t'ho miris.
Avui compro l'Avui i hi ha una pàgina de comentaris de novetats de còmic de Josep Galvez.
Cap d'elles es de Glènat.
I m'he deprimit.
No se qué fem malament.
No se si Josep Galvez considera que tot el que fem no mereix un comentari.
I continuo deprimit.
L'Avui es el meu diari.
El que compro cada dia.
Estem creant un mercat. Crec que es imprescindible fer tebeos en català. Com cine en català. O Playstations en català.
Faig tot el que puc.
Hem venut ja 250.000 mangas en català.
Hem publicat "best sellers" com Naruto, series de culte com "Musculman", series per nenes "Fushigi Yugi" en edició especial només en català o "Sakura la caçadora de cartes", Acabem de treure "Cinturó Negre" un altre titol mitic de TV-3.
Etc.
I per no ser un plom, tambe hem tret llibres d'autors catalans i europeus. I no hem venut gens.
En definitiva crec que Glénat amb 200 llibres publicats en català pot ser ja l'editorial que més llibres de comics ha publicat en català de tota la historia.
I, esclar, no cal oblidar que en castellà publiquem uns quants cada mes. De fet en total hem publicat ja 1750 llibres.
Però a la pàgina de l'Avui de tots els llibres comentats cap es de Glènat.
Amic Josep creus de veritat que som tant dolents?

Joan

3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Encara que alguns no ho vulguin reconèixer en públic, el que fa Glènat pel català és fantàstic. Si hi ha justícia algun dia us donaran la creu de Sant Jordi. Endavant amb la bona feina!

rsm ha dit...

El millor homenatge te'l fan els lectors. Ànim. R.

Llop Segarrenc ha dit...

Benvolgut Joan,

Fa poc anys que m'he aficionat al món del manga. El meu primer va ser el primer tom de Ryûgetsusho, que el vaig comprar per curisositat a través d'una revista, sent sols de 3 toms per acabar-lo, de retruc vaig coneixer les botiques de comic i de manga a BCN, i allà vaig coneixer el manga en català d'Inu-Yasha (que ja coneixia el seu anime en català), a través d'aquest em vaig començar en aquest món.
Desprès va ser Naruto, seguidament de Musculman, per mi va ser una grata i preuada adquisició, Ikkyû un manga de tematica diferent als altres però que no m'ha deufradat, i m'ha permès coneixer una mica millor la historía de Japó a través d'un dels seu il·lustres personatges.
Contiuo per Bleach una obra actual d'exit, seguint de Love Hina i KOR, i ara Cinturó Negre, que com em va passar amb Musculman, ha estat redescobrir aquella serie de dibuixos animats que veia quan era petit en el seu format originial, en manga. Pero també estic obert a manga en castellà, com el cas de Negima!.
Però també m'he obert al còmic en general, obres de casa nostra (Zombiosis, L'Entremaliat) o obres de culte europees com L'Incal o La Nissaga dels Metabarons (Esperant els últims dos volums XD).

Amb tot això vull dir que recolzo plenament aquesta gran feina i esforç que realitzeu per normalitzar ens els temps acutals tan el còmic i manga en llengua catalana, i que en un futur no gaire llunyà sigui del tot normal i corrent que una obra sigui publicada en català i no en castellà.

Moltes Gràcies

Lupus Sigarrensis