dissabte, 13 d’abril del 2013

"CINTURÓ NEGRE" Nº 20: UNA PORTADA SENSE DRET A AMPLIACIÓ...

Cada vegada que algú es queixa, perque no surt el nº 20 de "Cinturó Negre", penso en els 338 exemplars venuts del nº 19.
A 7 euros de PVP.
O sigui 50 centims menys que un manga "normal" en espanyol... 
I recordin que parlem d'una serie no publicada mai en espanyol.
Dels 7 euros, el 4% es l'IVA. O sigui 0,28 centims. El preu real del tebeo, sense l'IVA es de 6,72 euros.
 La distribuidora es queda el 50%. O sigui que per cada exemplar que venem, cobrem 3,36 euros.
Sumant els 338 exemplars que s'han venut, hem ingressat 1135 euros.
Aproximadament, el cost de la traducció i la retolació.
Es a dir que perdem amb cada nº que publiquem, tot el cost de l' impremta i els drets anticipats a Japó...
Per tant, per continuar la serie, com reclamen alguns, la questió seria adaptar el preu a la realitat:
uns 12 euros.
O que la distribuidora SD, no es quedi el 50% del PVP, perque els llibreters també renincien al seu marge.
Així la ridicula venda dels 338 exemplars, a 12 euros, ens donaría uns 4000 euros per nº. I guanyariem entre 500 i 1000 euros. Que anirien recuperant poc  a poc les perdues acumulades dels 19 numeros anteriors. 
Que, francament, no sé perquè tinc que pagar jo sol i no entre tots.


21 comentaris:

B.DAC ha dit...

Hola Joan ,en cap moment sabem quans exemplars es venen ,en el meu cas jo soc seguidor aferrim a Cinturo negre ( soc un dels 338) ,el que pasa es que ens trobem en que s´anuncia y sempre acaba salatnt a un altres mes...¿Cap la possibilitat de ferse volums dobles a 12 euros? (Jo esl pagaria)

Lavos ha dit...

Hace un tiempo que llevo pensando en empezar esta serie, más que nada porque está claro que no va a salir en Español y luego veo comentarios como este y me da la impresión que nunca estará completa y se me van las ganas de comprarla.

Llop Segarrenc ha dit...

Sent un dels 338, jo apostaria per una pujada de preus, no a 12, però sí a 8€, o com a molt 9€. Més ja no ho consideraria adequat.

L'opció de toms dobles, aquí, sí que ho trobaria descabellat. Un cosa es que per motius forçat el logo de llom canvii, l'altra es tenir X toms normals i X més dobles, aquí ja es trenca l'harmonia.

Salutacions amb tot el meu suport!

Anònim ha dit...

Jo si pagaria els 12 euros per volum que resten de cinturó negre, siguin dobles o sencills, pero baixarien les vendes segur.

SUGGERIMENT
*************

Queden 10 volums... Com que es un manga només per Catalunya. Jo em saltaria el distribuidor i faria el pack final dels 10 ultims volums pel saló del manga a 70 € d'unes 400 unitats limitades i encarregades per mail.


Es a dir, només de venda a l'stand d'EDT els 10 ultims volums al saló del manga (que tracta d'esports).

Surtirien els calculs així, no? O Qué m'en dius, joan?

Paco Cid.

B.DAC ha dit...

Estaria molt be que en Joan Navarro ens pugues contestar som pocs els seguidors del manga de la "Ginger" Inokuma ,pero fidels ...aixi que esperem una resposta aviat

Sr. Torres ha dit...

Jo també sóc un dels 338! Em sap molt greu llegir això.

Tenint en compte que els compradors som poc crec que tal i com s'ha apuntat mes amunt una bona idea seria prescindir de distribuidors i vendre packs directament en salons.

A mes el següent salo del manga tracta sobre l'esport...

Han ha dit...

La solución de prescindir del distribuidor y vender directamente (en el stand de EDT del salón de turno, por ejemplo), puede ser la mejor solución.

Y otra cosa, el tema no es tan simple como has expresado en la entrada. Publicar hasta el final una serie o cancelarla se traduce también por confianza en la editorial.
Si se cancela, ten por seguro que la editorial perderá clientes y se labrará una fama negativa en internet, por no hablar de que se podrá en el entredicho la capacidad económica de la editorial y puede que le pase como a Mangaline, que la gente deje de confiar en ver sus series completadas y, por lo tanto, pasar de invertir en ello.

Podéis borrar o no publicar el mensaje, pero weno, ahí queda dicho para vuestra reflexión.

Anònim ha dit...

Com a una de les 338 persones que segueixen comprant Cinturó Negre prefereixo assumir una pujada de preus o qualsevol alternativa que proposeu per tal de completar aquesta fantàstica obra.

Ànims, voler és poder.

J.D. ha dit...

Claro que sí.
Venta directa en stands en Cataluña y a los de las islas que nos jodan.... mucho recordais a las baleares cuando os conviene...

Anònim ha dit...

I què tal passar de SD amb els còmics en català? No entenc que els còmics en català de no gaire qualitat que Angle Editorial està traient a 14 euros se'n venguin 2000 exemplars i aquests altres que tenen elements per a petar-ho no es venguin.

Però SD només distribueix a les grans superfícies i botigues especialitzades. I on són aquestes? A les grans poblacions. I què s'hi parla allà? Castellà. En canvi altres editorials catalanes distribueixen a les petites llibreries de poble on els compradors quasi ploren en veure que poden comprar algun còmic en català.

Amb el cine fan igual. Es neguen a distribuir còpies en català als petits cines de comarques perquè consideren que els castellanoparlants, en no tenir altres opcions no hi aniran i hi perdran mercat i que només es poden distribuir on hi hagi molta població. I què s'hi parla allà? Castellà. Després surten els titulars que ningú va al cinema en català.

Moroboshi ha dit...

Crec que els que hem arribat fins aquí acceptaríem un augment de preu per tal de veure l'obra sencera, però també tenim dret a queixar-nos si ens diuen una data que no s'acaba complint, mes a mes.

Si ens diuen al XVIII Saló del Manga que de semestral passarà a trimestral/quatrimestral i no acaba essent així.

Que no ha sortit bé l'edició de Cinturó Negre? Que l'efecte nostàlgia no ha funcionat ni tan sols amb una edició només en català (perquè en el cas de les que surten en els dos idiomes no es venen bé si la catalana surt molt més tard que l'espanyola i tothom la té ja en castellà)? Correcte.

Però no crec que sigui adequat que ens ataqui a nosaltres, els que precisament sí que comprem Cinturó Negre. Som molt pocs, per desgràcia, però ens mereixem veure-la acabada i, per damunt de tot, que els que s'enduguin la bronca siguin els que la podrien comprar i no ho fan. És a dir, mereixem respecte. I el dret a queixar-nos quan no surt el manga que esperem quan se'ns ha dit que l'hem d'esperar.

El 50% de la distribuïdora em sembla molt més criticable que no pas la "impaciència" del lector fidel.

Han ha dit...

"J.D. ha dit...
Claro que sí.
Venta directa en stands en Cataluña y a los de las islas que nos jodan.... mucho recordais a las baleares cuando os conviene..."

Con opción a venta por correo, sumando unos gastos de envío. Que tampoco es muy justo, pero es un sacrificio aceptable para ver completado el manga.


Si el problema es el 50% que se lleva SD, basta con editar el manga orientado al poco público fiel que tiene, como un caso especial. Porque el público fiel suele estar más dispuestos a hacer sacrificios en estos casos.
Como aceptar una subida de precio o gastarse el presupuesto de ocio del mes en un pack con los 10 tomos restantes.

B.DAC ha dit...

He visto que en la web ya no esta ni la imagen de la portada del tomo 20 en el proximamente...Eso em da mala espina ...Navarro ya le habeis dado carpetazo?

Freddy ha dit...

Yo también soy uno de esos 338, y para más inri, valenciano, así que lo de comprar en stands lo tendría difícil, pero la venta por correo no me parece tan mala opción, así como tampoco una subida de precios, siempre y cuando se consiga acabar la serie... Que Yawara es mucha Yawara para los que crecimos en el 95-96 viendola (en mi caso, en Canal9).

¿Por qué no hacéis una encuesta en la web y ya que sómos tan pocos opniamos?...

Sr. Torres ha dit...

Males notícies... :(

http://feedproxy.google.com/~r/RamenParaDos/~3/DyG6tufnQXs/cinturo-negre-es-detenida-por-edt.html

B.DAC ha dit...

estamos aqui dando soluciones los pocos pero fieles fans que teneis de dicha obra de Urasawa y nos tenemos que enterar por otro medios de que paralizais el manga...ese se llama tener poco repeto...No espero que digais que a reanudareis o demas...pero si que por lo menos aqui haya una respuesta por parte vuestra
Supongo que es el cabreo inicial ,pero ahora mismo me siento asi

Anònim ha dit...

Vale EDT, ya nos habéis asustado suficientemente... repensároslo y pasad CINTURÓ NEGRE A 12 EUROS (y SR Joan Navarro conteste por favor).

Paco Cid

Han ha dit...

Poco inteligente es eso de sacar los packs y a la vez anunciar que detienen la serie indefinidamente... ¿Qué persona va empezarse ahora una colección, por muy a mitad de precio que esté, sabiendo que lo más seguro que se quede la historia a medias?

En fin, está claro, esto es Mangaline: el retorno.

Por mi parte habéis perdido un comprador de cualquier cosa que saquéis.

Godai ha dit...

Benvolgut Joan,

Primer de tot, reellegeixo el que va dir amb el titular
"EDT, NI SALDA, NI HACE PACKS DE SUS MANGAS" a
http://navarrobadia.blogspot.it/2013/04/edt-ni-salda-ni-hace-packs-de-sus-mangas.html
i el que diu sobre sèries EDT: "tienen su continuidad asegurada".
els temps canvien... i les paraules se les emporta el vent?

Segon, crec que en els últims mesos s'està marejant la perdiu amb desinformació que crea confusions, mig rumors a veus i que engreixen la mala premsa percepció/decepció d'alguns usuaris internet ("debats" linguístics a part)

Tercer, si des de la seva editorial no saben la periodicitat futura de la sèrie, simplement podrien ser prudents amb el missatge que donen als seus compradors, no? dir que té periodicitat APERIÒDICA és tant dificil? Tots podem ser minimament comprensius amb el tema.

Quart, li asseguro que els lectors fidels hi són i periòdicament disposats a comprar els 10 toms pel final. Recetment vaig comprar el tom 18. Els desitjo ànims i a continuar endavant amb les atxes.

Cinquè i últim, més propostes: a partir del tom 19, seria possible comprar-lo directament a l'oficina? sense intermediaris seria una bona opció. Sinó per venta directe a Salons o segons demanda a botigues especialitzades.

Salut, gràcies i ippon!

Anònim ha dit...

a mi em dóna igual la solució, vendre'ls en stands, pagar 12 € per els toms restants ... El que m'importa és acabar la col·lecció sencera, ja que que sóc un d'aquests 338 que la segueix des de fa eternament ja ni me'n recordo quants anys.

Criseida ha dit...

Em sembla patètic que a aquestes altures cap veu hagi fet cap anunci oficial. L'editorial se us enfonsa, i creieu-me que la culpa no és precisament dels "consumidors impacients", sr. Navarro. Una mica d'autocrítica potser l'ajudaria a comprendre que si té tantes pèrdues podria resoldre-ho en comptes de carregar en contra dels compradors, que som qui li mantenim el xiringuito. Una mica de respecte, home.

Seguim esperant notícies de Cinturó Negre. A la web posa que està a 7,95€, i estic segura que aquests 338 pagaríem més i tot (no gaire més tampoc, no som rics) per poder acabar la sèrie, i em sembla que les propostes que s'han fet per aquí són bastant assenyades com per considerar-les.
Espero que actuïn amb intel·ligència, i es dignin a afavorir la comunicació empresa-client, perquè sincerament, deixa molt a desitjar.
Salut.