dissabte, 26 de març del 2011

SÓC DE POBLE: 14 D'ABRIL DE 2011


FINALITZA EL RODATGE DEL DOCUMENTAL "HISTÒRIES DE BRUGUERA" DE CARLES PRATS.



Dirigit per Carles Prats amb guió de Jaume Vidal, el dijous 24 es va acabar el rodatge del documental "Històries de Bruguera", al Centre Cívic "La Bruguera" del barri del Coll de Barcelona amb la participació d'ex treballadors i autors de la desapareguda editorial.
S'estrenarà al programa "Sense Ficció" de TV3.

SÓC DE POBLE: 14 D'ABRIL DE 2011


DOCUMENTAL DE SABRINA MENÉNDEZ SOBRE L'EDITORIAL BRUGUERA

MAX: BARDÍN EL SUPERREALISTA



"Còmic Clips" nº 2 (Govern de les Illes Balears, 2003)

THE JAUME'S CLUB PRESENTA: "LA BOTELLA I EL GOT!" i "TERROR ALIENIGENA!!!"(1997)


 
"Dinamo" nº 5 "Especial Invasió!"

MAX: III SETMANA DEL COMIC A MALLORCA (1987).

divendres, 25 de març del 2011

SÓC DE POBLE: 14 D'ABRIL DE 2011

LA CANÇÓ DE ROLAND SEGONS CIFRÉ







"El Fanal de Proa" nº 19. Adaptació d'Albert Jané. Il.lustracions de Guillem Cifré (Proa, 1991)

SÓC DE POBLE: 14 D'ABRIL A LES LLIBRERIES

UN ALBUM EN CATALÀ EDITAT A FRANÇA: LOLITA LA CURIANA DE YANN I CONRAD

EL CÒMIC EN CATALÀ: JORDI RIERA PUBLICARÀ EL PRIMER CATÀLEG DE CÒMIC EN CATALÀ, A GLÉNAT



Jordi Riera es un militant de la causa del tebeo en català, amb Comicat i el seu incansable esforç de catalogació de tot el que s'hagi publicat d'historietes en català. Una tasca gens fàcil, simplemenet perque no s'ha fet mai avans. Si hi ha un fet que, per a mi, es inquestionable es sempre el fet en si d'esser el primer. Perque sense aquest punt de sortida no es pot anar enlloc. Ho he viscut en primera persona al dedicarme anys a tractar de fer el primer catàleg de tebeos espanyols. Ho vem aconseguir l'any 1980 en Josep Mª Delhom i jo. I, esclar, hi havien molts errors. Però gracies a l'edició d'aquell primer catàleg es podía discutir d'errors.
Perque, no ens enganyem, a la gent no li agrada col.laborar en projectes tant importants. El que els hi agrada i motiva es criticar després i buscar "els 7 errors" per tirart'ho a la cara amb una miserable superioritat que pensen que tenen perque tenen els 27 tebeos del "Capitán del Antifaz" i tu has publicat al Catàleg que son 26...
No saben la feinada que hi ha al darrera d'un treball com el d'en Jordi Riera. No saben les hores, dies, kilometres i, sobretot, il.lusió enterrats en el projecte.  Sense cobrar. Per amor a la historieta. I el que es mes admirable: per amor a totes les historietes, llibres o el que sigui, publicats en català.
Es a dir amb una idea que contribueix també a tirar endavant el nostre pais. On per la nostra desgracia no hem aconseguit mai normalitzar el mercat del còmic. Tot i ser el centre creador de l'Estat en la matèria... O tenir agents-editors com en Toutain, independentistes.
Tinc la sort i l'honor de ser ben aviat l'editor del primer intent de catalogació dels tebeos en català. I aixó es impagable. Impagable realment perque no penso demanar cap subvenció i perque segurament no vendrem una merda. O sigui un plaer.
Plaer que t'agraeixo Jordi. 
Perque et pagaré una merda  d'anticip si ho comparessim amb el teu esforç.


PD: A les imatges les notes que vaig escriure l'any 1979 quan vaig pensar per primera vegada en editar un catàlleg de còmics en català